PRIVACY STATEMENT

A4Q PRODUCTIONS is een evenementenorganisatie in Nederland. De website van A4Q PRODUCTIONS is te vinden op A4Q.nl (hierna de “Website”).

A4Q PRODUCTIONS vindt de bescherming van jouw persoonsgegevens erg belangrijk. Wij verwerken jouw persoonsgegevens in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, waaronder bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679, hierna de “AVG”).

Wij kunnen dit privacy statement van tijd tot tijd aanpassen (datum laatste aanpassing 15 december mei 2018). Via de hyperlink Privacy onderaan de website kun je de laatste versie altijd inzien en printen of opslaan.

De verantwoordelijke voor het gebruik van uw persoonsgegevens is A4Q PRODUCTIONS te Schiedam (KvK: 24394672).

GEBRUIK VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR A4Q PRODUCTIONS

In dit privacy statement informeren wij je over het gebruik van persoonsgegevens door A4Q PRODUCTIONS. Dat doen wij aan de hand van de verschillende manieren waarop wij persoonsgegevens verkrijgen.

Hieronder geven wij aan welke gegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden wij deze gebruiken.

De juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens door A4Q PRODUCTIONS is steeds de uitvoering van de overeenkomst met jou, jouw toestemming en/of de behartiging van een gerechtvaardigd belang (zoals het belang bij het kunnen sturen van marketinginformatie en voorkoming van fraude) van A4Q PRODUCTIONS of een derde.

Wij zijn altijd bezig om onze diensten te optimaliseren en vernieuwen. De persoonsgegevens die wij verkrijgen, gebruiken wij daarom voor analysedoeleinden en om onze diensten aan te passen en te verbeteren. We proberen onze communicatie zoveel mogelijk te personaliseren. Ook kunnen persoonsgegevens worden gebruikt om fraude te voorkomen en onze diensten en de Website en Applicatie te beveiligen.

Tickets kopen en reserveren

  • Online en in de App tickets kopen

Op de Website en in de App kun je gemakkelijk tickets kopen. Als je tickets koopt moet je in het bestelproces je e-mailadres opgeven. Ook moet je een betaalwijze kiezen en daarvoor bank- en betaalgegevens doorgeven. Je ontvangt je tickets per e-mail.

A4Q PRODUCTIONS gebruikt de door jou opgegeven gegevens voor het afhandelen van je bestelling en om serviceberichten te kunnen sturen. De juridische grondslag voor deze verwerkingen is de uitvoering van de overeenkomst met jou.

We kunnen jouw gegevens ook gebruiken voor analyse-en optimalisatiedoeleinden (op niet persoonlijk niveau). De juridische grondslag hiervoor is een gerechtvaardigd belang van A4Q PRODUCTIONS om onze Website en App te verbeteren en optimaliseren.

  • Tickets kopen aan de kassa

Als je één of meer tickets koopt aan de kassa, worden er door A4Q PRODUCTIONS geen persoonsgegevens verwerkt.

Als je betaalt met een pinpas of creditcard, dan slaat A4Q PRODUCTIONS de volgende gegevens op: de betaalwijze, de transactiegeschiedenis, locatie en tijdstip, het filiaal en het land van herkomst van de gebruikte pas. Deze gegevens worden gebruikt om je aankoop te kunnen afhandelen. De juridische grondslag is de uitvoering van de overeenkomst met jou.

Bezoek aan een A4Q PRODUCTIONS evenement

Wanneer je een A4Q PRODUCTIONS evenement bezoekt, kan er op de volgende manieren gebruik worden gemaakt van jouw persoonsgegevens. De A4Q PRODUCTIONS algemene voorwaarden zijn van toepassing.

  • Bestellen van alcohol

Als je alcoholische drank bestelt aan de bar kan je om legitimatie gevraagd worden om te controleren of je 18 jaar of ouder bent. Op die manier kan A4Q PRODUCTIONS aan haar wettelijke verplichting  voldoen. Dat is de juridische grondslag van deze verwerking. Gegevens worden niet bewaard.

  • Ander cameragebruik

In voorkomende gevallen kan A4Q PRODUCTIONS foto- of video-opnamen maken tijdens een evenement als je aanwezig bent of kan A4Q PRODUCTIONS derde partijen toestaan om dat te doen, bijvoorbeeld om bezoekers te interviewen voor promotie- en marketingdoeleinden. Het is mogelijk dat je al dan niet herkenbaar op de achtergrond van zulke beelden verschijnt. Eventuele camera’s zullen altijd duidelijk zichtbaar aanwezig zijn.

De grondslag van deze verwerking is het gerechtvaardigd belang van A4Q PRODUCTIONS en/of derden om deze beelden te maken en/of te gebruiken voor promotie- en marketingdoeleinden. Je hebt het recht om onder bepaalde omstandigheden bezwaar te maken.

  • Inzage in tas / fouilleren

In het kader van de algemene veiligheid en controle op de naleving van de algemene voorwaarden kan je worden verzocht om (beveiligings)medewerkers van A4Q PRODUCTIONS inzage te geven in jouw (hand)bagage, waardoor mogelijk inzage wordt verkregen in jouw persoonsgegevens. De grondslag van deze verwerking is het gerechtvaardigd belang van A4Q PRODUCTIONS om haar evenement te beveiligen en incidenten te voorkomen/beperken.

  • Doeleinden en grondslag

Wij gebruiken jouw gegevens om de diensten te kunnen afstemmen op jouw wensen en voorkeuren. Zodra je bij het bezoek aan de website ook onze cookies accepteert, dan worden jouw gegevens ook gekoppeld aan je website gedrag middels cookies. Dit is een inherent onderdeel van de dienst en dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst met jou. Als je daarvoor toestemming hebt gegeven, gebruiken wij jouw gegevens ook om je (gepersonaliseerde) communicatie te sturen en je op de hoogte te houden over jouw interesses. Je kunt je hiervoor altijd afmelden.

We kunnen jouw gegevens ook gebruiken voor analyse-en optimalisatiedoeleinden (op niet persoonlijk niveau). De juridische grondslag hiervoor is een gerechtvaardigd belang van A4Q PRODUCTIONS om zijn dienstverlening te verbeteren. 

Cookies

Cookies zijn eenvoudige kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van je computer. Cookies kunnen je computer of de bestanden die op jouw computer staan niet beschadigen. Er zijn verschillende soorten cookies. In sommige gevallen worden cookies automatisch verwijderd als je de browser afsluit, in andere gevallen blijven deze cookies langer bewaard en kunnen die ook bij een volgende bezoek aan deze website worden uitgelezen. Aan de hand van cookies kan de website van A4Q PRODUCTIONS (naam rechtspersoon: A4Q PRODUCTIONS) je herkennen als je deze weer bezoekt.

Cookies hebben verschillende functies. In de eerste plaats helpen ze je bij het surfen door voorkeuren en instellingen bij te houden.

Websites gebruiken cookies ook om bij te houden hoeveel bezoekers er op een site komen en om te kijken welke onderdelen van de site populair zijn.

Daarnaast zijn er cookies die de websites die je bezoekt registreren en zo een inschatting maken van jouw interesses. Met die informatie kunnen adverteerders en website beheerders voor jou interessante communicatie, content, advertenties of commercial bieden. Bovendien kunnen cookies voorkomen dat je steeds dezelfde advertentie of commercial ziet.

Je naam, adres, leeftijd en andere persoonlijke gegevens weet een cookie niet. Ze onthouden alleen je voorkeuren en interesses op basis van je surfgedrag.

A4Q PRODUCTIONS plaatst zelf cookies; ook wel first party cookies genoemd. Deze cookies zijn gemaakt door of voor A4Q PRODUCTIONS, worden door A4Q PRODUCTIONS op je computer opgeslagen en alleen A4Q PRODUCTIONS heeft toegang tot deze cookies en de informatie die door middel van de cookie wordt verzameld.

Er worden ook door derden cookies geplaatst via de websites van A4Q PRODUCTIONS, ook wel third party cookies genoemd. Cookies van derde partijen zijn gemaakt door of voor derde partijen, worden door derde partijen op uw computer opgeslagen, en alleen derde partijen hebben toegang tot die cookies en de informatie die door de cookie wordt verzameld. Het is belangrijk om te weten dat A4Q PRODUCTIONS geen zeggenschap heeft over en/of kennis heeft van de inhoud en de werking van deze ‘third party cookies’.

Adverteerders kunnen bijvoorbeeld third party cookies plaatsen om inzicht te verkrijgen in uw interessegebieden, zodat ze gericht een advertentie kunnen plaatsen. Deze advertenties zijn nodig om de website van A4Q PRODUCTIONS gratis aan te kunnen bieden aan consumenten.

Daarnaast maakt A4Q PRODUCTIONS gebruik van diensten van derden. Voor het bijhouden van bezoekersaantallen maakt A4Q PRODUCTIONS gebruik van Google Analytics. Dit geeft A4Q PRODUCTIONS inzicht hoe vaak, wanneer en hoe lang bezoekers de website bezoeken. Google Analytics genereert bij de gebruiker een Cookie, maar slaat geen persoonlijke gegevens op, maar bijvoorbeeld wel wanneer de bezoeker voor het laatst geweest is en via welke website de bezoeker is gekomen. Dit stelt A4Q PRODUCTIONS in staat haar website aan te passen aan de voorkeuren van de bezoekers. Uitgebreide informatie over de werking van Google Analytics Cookies is te vinden op deze link.

Andere derden die via onze website cookies kunnen plaatsen op je computer, zijn de sociale netwerkdiensten zoals Facebook en Twitter. Dat gebeurt via de buttons van deze diensten die je op de website ziet om de content te promoten (“vind ik leuk”) of te delen (“tweet”).

De cookies die adverteerders en website-eigenaren inzicht geven in jouw interesses kun je aan of uitzetten op www.youronlinechoices.eu/nl. Je kunt daar ook aangeven welke bedrijven wel en niet je surfgedrag mogen vastleggen. Tevens kan je jezelf op http://www.google.com/ads/preferences  afmelden voor het plaatsen van cookies door Google en haar groepsmaatschappijen.

De cookies die jouw voorkeuren en instellingen bijhouden kun je aan- of uitzetten via je browserinstellingen. Je kunt zelf beslissen of je cookies wilt accepteren of weigeren of dat je wilt dat je browser je op de hoogte stelt wanneer er een cookie wordt geplaatst. Hiervoor dien je de instellingen in je browser aan te passen. Aangezien iedere browser anders is, verwijst A4Q PRODUCTIONS je naar het “help” menu van je browser voor het instellen van je cookie-voorkeuren. Daar kan je ook vinden hoe je de reeds eerder geplaatste cookies kan verwijderen. Als je helemaal geen cookies meer wil ontvangen, dien je deze instellingen te wijzigen in alle browsers en op alle computers die je gebruikt.

Als je cookies die jouw voorkeuren onthouden uitschakelt kan het gebeuren dat je niet gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van de website of dat je steeds opnieuw bepaalde instellingen zoals bijvoorbeeld wachtwoorden en inlognaam moet invoeren.

Contact met A4Q PRODUCTIONS via sociale media

A4Q PRODUCTIONS is op verschillende sociale media te vinden, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Wanneer je ons volgt op sociale media krijgen wij mogelijk toegang tot een deel van je profielgegevens. Als je informatie over evenementen bij A4Q PRODUCTIONS deelt via sociale media kunnen jouw gegevens zichtbaar worden via die sociale media. A4Q PRODUCTIONS volgt ook zelf sociale media kanalen en kan op die manier toegang krijgen tot gegevens op sociale media over jou.

A4Q PRODUCTIONS kan bijhouden hoe vaak een bepaalde post van A4Q PRODUCTIONS is gedeeld en “geliked” via sociale media, om het bereik daarvan te analyseren. De grondslag van deze verwerking is het gerechtvaardigd belang van A4Q PRODUCTIONS om haar dienstverlening en haar bereik via sociale media te kunnen verbeteren.

Gebruik van de A4Q PRODUCTIONS Website

Om de Website en App goed te laten functioneren, heeft A4Q PRODUCTIONS bepaalde informatie nodig. Het gaat om de volgende informatie

  • IP-adres (het nummer van je computer dat het mogelijk maakt om jouw computer te herkennen);
  • Type browser (het computerprogramma om internetpagina’s mee te kunnen bekijken);
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt;
  • Cookies

Voor zover gegevens worden verkregen door middel van cookies, is de juridische grondslag uw toestemming (met uitzondering van functionele cookies en cookies met geringe gevolgen voor uw privacy).

COMMUNICATIE VAN A4Q PRODUCTIONS

Wij houden onze klanten graag op de hoogte van nieuws, events en acties van A4Q PRODUCTIONS. Dit doen wij per e-mail en/of met gebruikmaking van andere berichtdiensten (inclusief telemarketing).

Je kunt je op verschillende manieren opgeven voor communicatie van A4Q PRODUCTIONS, bijvoorbeeld door je te abonneren op onze nieuwsbrief. Na aankoop of reservering van online tickets kan A4Q PRODUCTIONS je communicatie sturen over gelijksoortige producten of diensten, tenzij je bij aankoop hebt aangegeven hier geen prijs op te stellen. De juridische grondslag hiervoor is een gerechtvaardigd belang van A4Q PRODUCTIONS om marketingactiviteiten te kunnen ontplooien. In overige gevallen sturen wij je alleen (gepersonaliseerde) communicatie als je daarvoor toestemming gegeven hebt.

In elk bericht dat je van A4Q PRODUCTIONS ontvangt, staat hoe je je kunt afmelden.

BEWAARTERMIJNEN

Jouw persoonsgegevens worden door A4Q PRODUCTIONS niet langer bewaard dan noodzakelijk is. A4Q PRODUCTIONS hanteert verschillende bewaartermijnen, afhankelijk van het doeleinde en de categorie gegevens.

Nieuwsbrief

Wanneer je je hebt opgegeven voor een nieuwsbrief van A4Q PRODUCTIONS, gebruikt A4Q PRODUCTIONS jouw e-mailadres om je de nieuwsbrief te sturen totdat je aangeeft deze niet meer te willen ontvangen. Dat kan in ieder geval door middel van de link onderaan elk bericht.

Gegevens betreffende fraude en diefstal

Ten aanzien van gegevens betreffende fraude en diefstal hanteert A4Q PRODUCTIONS een bewaartermijn van maximaal vijf jaar, uitsluitend voor zover aangifte bij de politie is gedaan.

Wanneer je vragen hebt over het bewaartermijnenbeleid van A4Q PRODUCTIONS, dan kun je contact opnemen met A4Q PRODUCTIONS via https://a4q.nl/contact/.

Wat zijn jouw rechten

  • Inzage en correctie

Je hebt het recht ons te verzoeken inzage te verlenen in jouw persoonsgegevens en/of deze te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen.

Een verzoek om inzage en/of correctie kun je richten aan https://a4q.nl/contact/. Indien je jonger bent dan 16 jaar, dienen dergelijke verzoeken te worden gedaan door je ouder (of wettelijk vertegenwoordiger). De reactie zal dan ook worden gestuurd naar de ouder (of wettelijk vertegenwoordiger). A4Q PRODUCTIONS zal op dergelijke verzoeken zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier (4) weken, reageren.

  • Bezwaar

Er kan te allen tijde bezwaar worden gemaakt tegen het gebruik van persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden en/of de (verdere) ontvangst van (bepaalde) marketing informatie door dit via https://a4q.nl/contact/ te verzoeken. Wij zullen je dan geen (verdere) marketinginformatie sturen. In de e-mails die wij je sturen via e-mail, alsmede in overige door ons gestuurde marketinginformatie, is ook een afmeldmogelijkheid opgenomen. Als je hiervan gebruik maakt, zul je dergelijke berichten niet meer ontvangen. Voor informatieberichten kun je je niet afmelden.

  • Verwijdering

Als je wilt dat A4Q PRODUCTIONS jouw persoonsgegevens verwijdert, dan kan dat hierom verzoeken via https://a4q.nl/contact/. Het is mogelijk dat enkele persoonsgegevens na het verwijderingsverzoek door A4Q PRODUCTIONS worden bewaard, bijvoorbeeld indien dit noodzakelijk is voor de afwikkeling van geplaatste bestellingen of indien er een wettelijk verplichting bestaat om de gegevens te bewaren.

  • Beperking verwerking

Als je gegronde redenen hebt een beperking van de verwerking te vragen, bijvoorbeeld omdat je de juistheid van de persoonsgegevens die A4Q PRODUCTIONS verwerkt betwist, of je bezwaar hebt ingediend tegen de verwerking van persoonsgegevens door A4Q PRODUCTIONS, kun je hierom verzoeken via https://a4q.nl/contact/.

  • Gegevensoverdraagbaarheid

Indien de verwerking van persoonsgegevens door A4Q PRODUCTIONS berust op jouw toestemming en via geautomatiseerde procedés wordt verricht, heb je het recht te verzoeken de jouw betreffende persoonsgegevens die je aan A4Q PRODUCTIONS hebt verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machine-leesbare vorm te verkrijgen. Je kunt hierom verzoeken via https://a4q.nl/contact/.

  • Intrekken toestemming

Wanneer een verwerking van jouw persoonsgegevens is gebaseerd op jouw (uitdrukkelijke) toestemming, heb je te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan.

  • Klacht

Indien je een klacht hebt over het gebruik van persoonsgegevens door A4Q PRODUCTIONS, heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

VERSTREKKING AAN DERDEN

A4Q PRODUCTIONS kan gebruik maken van de diensten van derden om jouw gegevens te verwerken in overeenstemming met deze privacy policy. Deze derde partijen treden hierbij op als verwerkers voor A4Q PRODUCTIONS en A4Q PRODUCTIONS draagt zorg dat deze partijen voldoende waarborgen bieden ten aanzien van de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen. Derde partijen die voor A4Q PRODUCTIONS optreden als verwerker hebben een verwerkersovereenkomst met A4Q PRODUCTIONS afgesloten waarin onder meer is opgenomen dat zij persoonsgegevens uitsluitend zullen verwerken in opdracht van A4Q PRODUCTIONS.

Ondernemingen binnen het concern van A4Q PRODUCTIONS kunnen toegang krijgen tot jouw persoonsgegevens. Deze partijen zullen hetzelfde niveau van bescherming bieden als A4Q PRODUCTIONS.

Voor het overige verstrekt A4Q PRODUCTIONS alleen gegevens aan derden met jouw voorafgaande toestemming of indien zij daartoe verplicht is op grond van wet- en regelgeving, zij daartoe genoodzaakt is als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval zij dat noodzakelijk acht ter bescherming van haar eigen belangen.

OVERDRACHT ONDERNEMING

In de toekomst kunnen één of meerdere onderdelen of activa van A4Q PRODUCTIONS worden overgedragen aan een derde partij of kan A4Q PRODUCTIONS fuseren met een derde partij. In dat geval kunnen ook jouw persoonsgegevens aan deze derde partij worden overgedragen. A4Q PRODUCTIONS zal je in een dergelijk geval altijd vooraf informeren.

CONTACT

Voor vragen of opmerkingen aangaande het privacybeleid kun je contact opnemen via https://a4q.nl/contact/.

Downloaden als PDF